actie

Airco onderhoud

De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan 500 euro. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik.  

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Uit onderzoek blijkt dat ‘frisse bestuurders’ alerter reageren en tot dertig procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht?

Wij dragen er zorg voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken.

Een goed onderhouden airco zorgt voor:

  1. Lager brandstofverbruik
  2. Hogere concentratie van de bestuurder
  3. Hoger rij-comfort en kan irritatie voorkomen van de passagiers
  4. Voorkomt dure reparatie’s

Alleen 28-29 en 30 april:  Airco-onderhoud € 75,– of Airco-reiniging € 35,–  of samen voor € 99,–!

Interieurfilter vernieuwen vanaf € 29,50

Last van hooikoorts?

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

Airco Tips:

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. 

  • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw.
  • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast.
  • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken.
  • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.
  • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.
  • Laat 1x per 2-jaar airco onderhoud uitvoeren !